Szekszárdi Nyomda Kft.
   

 
  
 
 


Pályázat
   
A Szekszárdi Nyomda Kft. likvid működésének zavartalan biztosítása

Projekt azonosító száma: GINOP-8.3.5-18/B Hitelprogram
A kedvezményezett neve: Szekszárdi Nyomda Kft.
A projekt címe: A Szekszárdi Nyomda Kft. likvid működésének zavartalan biztosítása
A visszatérítendő hitel összege: 250 000 000

A projekt tartalmának bemutatása

Cégünk a rendszerváltás óta az egyik legnagyobb hazai naptár- és könyvgyártó nyomdává fejlődött. Nevünk, 150 éves múltunk, szaktudásunk, a jövőbe vetett hitünk garancia a folyamatos, magas színvonalú munkára. Azonban a megnövekedett költségek és a COVID-19 járvány okozta bizonytalanság miatt a GINOP-8.3.5-18/B Hitelprogram keretében visszatérítendő hitelre pályáztunk, melyet sikeresen el is nyertünk. Cégünk az elnyert összeget forgóeszköz beszerzésre és működési költségek finanszírozásra fordítja. A hitelösszeg első előlege 2021 márciusában lehívásra került.

 

Technológiai fejlesztés a Szekszárdi Nyomda Kft.-nél

Projekt azonosító száma: GINOP-1.2.8-20-2020-01500
A kedvezményezett neve: Szekszárdi Nyomda Kft.
A projekt címe: Technológiai fejlesztés a Szekszárdi Nyomda Kft.-nél
A szerződött támogatás összege: 40 149 690
A támogatás mértéke (%-ban): 70%
A projekt befejezési dátuma: 2020.12.10

A projekt tartalmának bemutatása

Cégünk a rendszerváltás óta az egyik legnagyobb hazai naptár- és könyvgyártó nyomdává fejlődött. Nevünk, 150 éves múltunk, szaktudásunk, a jövőbe vetett hitünk garancia a folyamatos, magas színvonalú munkára.
A projekt kapcsán egy korszerű hajtogatógép (KH78 típusú Heidelberg gyártmányú hajtogatógép) került üzembe helyezésre. Ez a gép képes a vékony-papír alapanyagú munkafolyamatok során az elvárt minőségben végezni a hajtogatást.
A jelen beruházással célunk a vékony-papír alapú termékek szegmensének a fejlesztése, melynek alapja, hogy a speciális gépek technológiai sorba rendezésével tudunk hatékonyan termelni.
Cégünk sok területen viszonylag jól felszerelt, így a legtöbb piaci szegmensben hatékonyan tudunk vállalkozni, termelékenységünk jó.
A hajtogatógép képessé tesz bennünket arra, hogy a termelékenységünk a vékony papír szegmensben jelentős mértékben javuljon, ezzel egyidejűleg a cég eredményessége és piaci stabilitása is javuljon. Ezáltal az egyik legfontosabb szegmensünket - melyben versenyelőnyünk van - sikerül megőrizni, illetve továbbfejleszteni.

A projektet 2020. december 10-én sikeresen zártuk.A Szekszárdi Nyomda Kft. termelési kapacitásának bővítése

GINOP-1.2.1-15-2015-00575

Cégünk a rendszerváltás óta az egyik legnagyobb hazai naptár- és könyvgyártó nyomdává fejlődött. Nevünk, 150 éves múltunk, szaktudásunk, a jövőbe vetett hitünk garancia a folyamatos, magas színvonalú munkára.

Korábban meglévő technológiánkkal elsősorban a belföldi piacra tudunk koncentrálni. Az utóbbi években a kötészetben a PUR technológia és az automatizált digitális technológiák használata jelentős technológiai előnyt jelent, mely technológiák nyomdánkban eddig sajnos hiányoztak.

A fenti hiányosságunk leküzdése érdekében egy PUR ragasztókötő gépsort, illetve ezt kiegészítő jelleggel egy hidraulikus vágógépet helyeztünk üzembe.

A gépsort (ragasztó-kötő és vágó rendszer) optimalizált megoldást jelent a cégünknél jelentkező (és prognosztizált) tipikus megrendelések kiszolgálására. A ragasztó-kötő gépsor logisztikailag illeszkedik a cég telephelyének adottságaihoz, meglévő egységeihez (alapanyag-kiszolgálás, késztermék-kezelés, stb.). A beüzemelt gépsorral egy komplett és modern technológia került cégünk használatába.

A PUR technológia használata jelentős műszaki előrelépésnek számít a nyomdaiparban. A technológiával egyrészt esztétikailag magasabb minőséget tudunk termékeinknél elérni, másrészt a termék-tartósság is termékelőnyt jelent. A PUR technológia térhódítása trendként jellemző a nyomdaiparban. Új gépsorunkkal ennek megfelelően illeszkedünk a kurrens piaci elvárásokhoz, és termékeink esztétikai megjelenése piackonformabbá válik. Az egyéb termékjellemzők (pl. tartósság) tekintetében is fejlődést jelent az új technológia, mely piaci előnyöket biztosít. Emellett a gépsor termelékenysége miatt is javul versenyképességünk, hiszen ezzel a modern gépsorral lényegesen nagyobb mennyiség dolgozható fel egy adott időszakban.

A Szekszárdi Nyomda Kft. 2015-ben pályázatot nyújtott be a GINOP 1.2.2-15 „Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása” pályázati kiírásra, mely 73,9 M Ft támogatásban részesült, mely a projekt elszámolható költségvetésének 50%-a. A projekt fizikai befejezése 2016. október 6-án a gépek üzembe helyezésével megtörtént. A projekt az Európai Unió Európai Regionális Fejlesztési Alapjának támogatásával valósult meg.

A Szekszárdi Nyomda Kft. indult és támogatást nyert a GINOP-1.2.1-15 - Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése elnevezésű pályázaton.

 
 
Kezdlap | Trtnete | Termkeink | Gpparkunk | Partnereink | Naptrruhz | Kapcsolat | rajnlatkr | Nyomdsz kpzs