Szekszárdi Nyomda Kft.
   


 
  
 
 


Nyomdász képzés  

 
Szakmát váltanál, vagy nem sikerült a felvételid? Ne csüggedj! Nálunk tanulhatsz és megtalálhatod számításodat. Jelentkezz és Gyere közénk nyomdásznak! Légy egy jó csapat tagja!

2017. szeptemberétől a Szekszárdi Szakképzési Centrum Ady Endre Szakképző Iskolája és Kollégiuma a Szekszárdi Nyomda Kft.-vel közösen


NYOMDAIPARI TECHNIKUSI képzést indít.


A képzés időtartama 2 ÉV.  (érettségi után)

A két év alatt szakembereink segítenek a szakma elsajátításában és a gyakorlati helyet is biztosítja nyomdánk.

Az iskola elvégzése után mivel foglalkozhatsz nálunk?

Iskolai eredményedtől és érdeklődési körödtől függően, lehetsz gépkezelő, gépmester vagy akár kalkulátor, illetve gyártáselőkészítő. Természetesen, a különböző szakirányokra majd az iskola elvégzése után tanítunk be.

Nyomdaipari technikusként megszerzed mindazokat az alapismereteket, melyek szükségesek ahhoz, hogy egy nyomdában tudjál dolgozni.

Mik is a főbb tantárgyak?

Színtan, Képfeldolgozó programok ismerete, Kiadványszerkesztés, tördelés, anyagismeret, nyomtatási ismeretek, colormenedzsment és gépészet.

Miért jó ma a nyomdászat?

A hiedelmekkel ellentétben nem csökken a nyomdaipari termékek mennyisége. Nyomdánk elsősorban könyvgyártással foglalkozik, de a nyomdászathoz hozzá tartozik a reklámanyagok és a csomagolóanyagok gyártása is. Országszerte, mintegy 20 000 embernek ad munkát ma hazánkban a nyomdászat.

A mai nyomdák már igen modernek, és nagy értékű, számítógépek által vezérelt gépeken folyik a termelés.

A nyomdászat mindig is a történelem folyamán egy igen szép, míves foglalkozásnak számított, hiszen a tömeggyártás ellenére, értéket állítunk elő, ami megmarad az utókornak.

Milyen a munkarend?

A gépkezelők, gépmesterek két műszakos munkarendben dolgoznak. A kalkuláció, gyártáselőkészítésaz normál munkamenetben zajlik.

Van-e előrejutási lehetőség?

Igen van. A jó tanulóknak és akik megszerették a két év alatt ezt a szakmát, lehetőségük van akár diplomát is szerezni. Jelenleg az Óbudai Egyetem Rejtő Sándor Könnyűipari és Környezetmérnöki Karán érhető el könnyűipari mérnöki képzés, melyen később választható a Nyomtatott média-, csomagolástervezés és technológia specializáció.

Amennyiben felkeltettük érdeklődésedet, keress fel minket és kérj időpontot egy személyes beszélgetésre, vagy esetleg egy nyomda látogatásra, hogy saját magad meggyőződj milyen szép a mi szakmánk, milyen munkakörnyezetet biztosítunk.

Nagy szeretettel várunk minden érdeklődőt!

Nyomdalátogatásra időpontot egyeztetni a titkárságon lehet a következő elérhetőségek egyikén:
titkarsag@szekszardinyomda.hu
vagy a 74/412-153-as telefonon